Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Tijdelijke verbinding Suurhoffbrug

Opdrachtgever Blom Bouw en Infra: Hollandia Infra BV
Opdrachtgever Project: Rijkswaterstaat
Looptijd: 2019 – 2020

Omschrijving van het project

De Suurhoffbrug in de A15 over het Hartelkanaal is de belangrijkste toegang naar de Maasvlakte. Het vrachtverkeer richting de, in ontwikkeling zijnde, Maasvlakte is door de jaren heen flink toegenomen en zal ook in de toekomst verder stijven. Om de huidige brug te ontlasten van dit zware verkeer, wordt er voor de rijrichting vanaf de Maasvlakte, tijdelijk een nieuwe brug gelegd, totdat er in de toekomst een geheel nieuwe verbinding gemaakt zal worden.

Rijkswaterstaat heeft aannemerscombinatie STIPT de opdracht gegeven om de brug te ontwerpen en te realiseren. Binnen deze combinatie is Hollandia Infra verantwoordelijk voor de stalen boogbrug en de renovatie van de bestaande brug. Blom Bouw en Infra heeft voor Hollandia de ontwerpleiding verzorgt in de voorontwerp en definitief ontwerp fase.

In het voorjaar van 2021 is de gerealiseerde brug in één geheel door Rotterdam getransporteerd en op zijn uiteindelijke plaats gelegd. Dit is te zien in deze film.

Uitdaging

Binnen een korte doorlooptijd het uitwerking van het definitief ontwerp. Dit vroeg om een ervaren en op elkaar ingespeeld ontwerpteam. 

Rol Anne Blom

Binnen dit project was ik als ontwerpmanager verantwoordelijk voor de gehele ontwerpproces en van de stalen bovenbouw met een overspanning van 200 m. Vanaf het afgeronde voorontwerp t/m een gedetailleerd definitief ontwerp.