Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Nieuwe Radartoren Maasvlakte 2

Opdrachtgever: Blom Bouw en Infra: Hollandia Infra BV
Opdrachtgever Project: Havenbedrijf Rotterdam NV

Omschrijving van het project

De bestaande radartoren uit 1967 op de Maasvlakte, die met zijn 67 meter ooit hoogste vuurtoren van Nederland was, heeft het einde van zijn bouwkundige levensduur bereikt. Tevens is de radardekking van deze toren afgenomen door diverse gerealiseerde obstakels op de Maasvlakte en de realisatie van de 2e Maasvlakte. Havenbedrijf Rotterdam heeft daarop besloten tot het realiseren van een nieuwe radartoren in de harde zeewering van de 2e Maasvlakte, letterlijk de rand van Nederland. De nieuwe Radartoren heeft een hoogte van 70 m en is geheel opgebouwd uit weervast staal. Hollandia Infra BV realiseerde voor Havenbedrijf Rotterdam deze radartoren, die in het najaar van 2018 is opgeleverd.
In deze 2 filmpjes is het transport en de montage weergeven en verteld Anne zelf over het project.

Uitdaging

Dit project kent in meerdere opzichten bijzondere uitdagingen, waarbij naast het bouwkundige constructieve en installatie aspecten, ook de inpassing van de nautische systemen van vitaal belang is, elk aspect heeft hierin zijn eigen stakeholders en beheerders.

De nieuwe radartoren wordt geplaatst aan de rand van Maasvlakte 2 in de harde Zeewering. Dit geeft een extra uitdaging in het project om gedurende de realisatie van de toren de betrouwbaarheid van deze zeewering te garanderen.

Rol Anne Blom

Voor dit project trad ik, namens Hollandia Infra BV als hoofdaannemer, op als project- en contractmanager. Hierbij was ik verantwoordelijk voor de sturing van het gehele projectproces, eerste aanspreekpunt voor de opdrachtgever en contractering en sturing van onderaannemers.