Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

Lille Langebro Kopenhagen

Opdrachtgever Blom Bouw en Infra: Hollandia Infra BV
Opdrachtgever Project: Realdania By & Byg, Denemarken

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug is gerealiseerd als onderdeel van een gebiedsontwikkeling in het centrum van Kopenhagen. Opdrachtgever Realdania is een investeringsfonds, welke zich ten doel stelt om de leefomgeving in Denemarken te verbeteren. De Lille Langebro is een geschenk van Realdania aan de stad Kopenhagen, die de exploitatie en het onderhoud voor haar rekening neemt. Een combinatie van Hollandia Infra en Mobilis Danmark heeft de Design & Construct opdracht gekregen voor deze dubbele draaibrug. Het architectonisch ontwerp is uitgevoerd door een designteam van Wilkinson Eyre en Buro Happold, beiden uit Engeland. Deze nieuwe draaibrug “Lille Langebro” is een sierlijk gevormde brug, bestaande 3D geborgen stalen elementen. De brug heeft een totale lengte van 175 meter, die door de hoge architectonische eisen ook een hoge afwerkingsgraad vereisten. Inmiddels maken er dagelijks meer dan 10.000 mensen gebruik van deze brug die de twee stadsdelen met elkaar verbindt. In deze film van het eindresultaat, legt de architect WilkinsonEyre het ontwerp van de brug uit.

Uitdaging

Het bouwen 3D gevormde slanke constructie die continue van doorsnede en vorm veranderde, vroeg in zowel de voorbereidingsfase als de uiteindelijke realisatie veel aandacht. Dit vereist een goede samenwerking tussen de specialistische bedrijven voor het 3D vormwerk, de fabricage, maar ook voor mechanische en hydraulische installaties. Voor dit laatste was ook een Deense partij aangetrokken die goed bekend was met de lokale omstandigheden en regelgeving.

Rol Anne Blom

Voor dit project trad ik, namens Hollandia Infra BV als één van de combinanten, op als project- en contractmanager. Hierbij was ik verantwoordelijk voor de sturing van het gehele projectproces gedurende de realisatiefase en het eerste aanspreekpunt voor de opdrachtgever en contractering en sturing van onderaannemers.