Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

KOOYMONT – RENOVATIE DRAAIBRUG MONTOORT 

Opdrachtgever Blom Bouw en Infra: Voker Engineering Structures / Vialis
Opdrachtgever Project: Rijkswaterstaat
Looptijd: 2022-2023

Omschrijving van het project

De Draaibrug in Montfoort over de Hollandse IJssel, gebouwd begin jaren 80, was toe aan groot onderhoud. Rijkswaterstaat heeft de renovatie van deze brug opgepakt binnen het project Kooymont. Tijdens een intensieve bouwteamfase is de renovatie gezamenlijk door een combinatie van Volker Wessels bedrijven en Rijkswaterstaat voorbereid. In september 2022. Heeft de combinatie van Volker Wessels de opdracht gekregen voor de uivoering van de renovatiewerkzaamheden. De renovaties is in de winterperiode uitgevoerd. Hiermee werd de hinder voor de pleziers scheepvaart over de Hollandse Ijssel geminimaliseerd. In het voorjaar van 2023 was de renovatie afgerond.

Uitdaging

De draaibrug bevindt zicht midden in de bebouwde omgeving en vormt het een belangrijke verbinding voor lokaal verkeer naar het centrum van Montfoort en in de zomer is het een belangrijke vaarroute voor recreatievaart. Het uitvoeren in deze beperkte ruimte maakte het werk complex. Het gemotoriseerd verkeer moest tijdelijk worden omgeleid, voor langzaam verkeer werd een tijdelijke hulpbrug aangelegd. 

Rol Anne Blom

Binnen dit project trad Anne Blom op als projectleider en disciplineleider voor de staalbouwkundige en werktuigbouwkundige constructies. Hierbij verantwoordelijk voor de sturing van realisatie proces en de contractering en sturing van onderaannemers.