Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
"GEBRUIK JE TALENT, DEEL JE KENNIS EN LEER VAN ANDEREN!'
contact


nieuws

Draaiburg Montfoort tijdelijk verwijdert voor renovatie

Oktober 2022

De renovatie van draaibrug Montfoort is in volle gang, deze renovatie is onderdeel van het project Kooymont, waarbij een tweetal beweegbare bruggen van Rijkwaterstaat worden gerenoveerd. Drie werkmaatschapijen van Volker Wessels, voeren dit project uit. Draaibrug ligt in centrum van Montfoort, voor de renovatie van deze brug is ervoor gekozen om de brug te demonteren en elders te renoveren. Dit bespaart werkruimte en tijd, waardoor de renovatie van de onderbouw ongestoord doorgang kan vinden, met minimale hinder voor de omgeving. Eind oktober zijn in één weekend  de brugdelen uitgehesen en naar een locatie buiten Montfoort gebracht om te worden gerenoveerd en van nieuwe conservering te worden voorzien. Eind januari 2023 zal de brug worden teruggeplaatst op oorspronkelijke locatie.

Railprofielen roldeur Kornwerderzand geplaatst

Augustus 2022

De realisatie van keersluis Kornwerderzand vordert. Blom Bouw en Infra heeft hiervoor in 2021 het integraal ontwerpmanagement verzorgt in aanloop naar de realisatie. Dit is een keersluis in de vorm van een roldeur, die met een lengte van 53 m. Op de bodem van de waddenzee wordt hiervoor een betonnen drempel gemaakt, waarop specifiek ontworpen railprofielen worden geplaatst. Onlangs zijn deze railprofielen gesteld in de deurkas van de sluis. De betonconstructie wordt nu verder afgebouwd en medio maart 2023 wordt de stalen roldeur geplaatst.

Opdracht voor projectleiding Kooymont

Mei 2022

Voor Volker Engineering Stuctures (VES), heeft Blom Bouw en infra de opdracht gekregen om als projectleider op te treden voor de renvovatie van de staal- en werktuigbouwkundige constructies binnen het project Kooymont. Dit project van Rijkswaterstaat bestaat uit 2 beweegbare bruggen, te weten de Kooybrug in Den Helder en de draaibrug Montfoort over de Hollandse IJssel, de ontwerpfase is nagenoeg afgerond en van september t/m maart 2023 vind de uitvoering plaats.

Suurhoffbrug door Rotterdam getransporteerd en op positie gelegd

Mei 2021

De 200 m lange boogbrug, binnen de tijdelijke verbinding Suurhoffhofbrug, is voltooid en in mei 2021 op ponton getransporteerd door het centrum van Rotterdam en passeerde hierbij diverse bruggen, waaronder de van Brienenoordbrug, de Erasmusbrug de Harmsenbrug om vervolgens via het Hartelkanaal de eindbestemming te bereiken. Het transport is mooi vastgelegd in deze film. Op 14 en 15 mei is de brug op de uiteindelijke positie gelegd.

Stalen puntdeuren keersluis Den Oever succesvol gemonteerd 

April 2021

Eind April 2021 zijn bij keersluis Den Oever de stalen puntdeuren geïnstalleerd en afgesteld. Blom Bouw en Infra heeft hiervoor het ontwerpproces en de montage begeleid voor aannemerscombinatie Levvel (Lely’s Erfgoed Veiliggesteld). Hierna kon de sluis onder water worden gezet en kon de vaarweg weer vrij gemaakt worden voor de scheepvaart. In het komende jaar wordt de sluis verder afgebouwd en wordt de verhoogde afsluitdijk hierop aangesloten.

Opdracht voor keersluis Kornwerderzand renovatie afsluitdijk

Januari 2021

Na de opdracht voor de ontwerpleiding van Keersluis Den Oever heeft Blom Bouw en Infra ook de opdracht gekregen om binnen het project voor de renovatie van de afsluitdijk nu ook het ontwerpproces van keersluis Kornwerderzand in te vullen. Ook deze keersluis wordt onderdeel van de verhoogde afsluitdijk. Een keersluis in de vorm van een roldeur, die met een lengte van 53 m de vaarweg afsluit bij extreem hoog water. Ook  deze opdracht wordt uitgevoerd namens Synergie ingenieurs van BAM infraconsult bij de aannemerscombinatie Levvel (Lely’s Erfgoed Veiliggesteld). 

Viaduct Tegenbosch succesvol ingereden

September 2020

Zaterdagavond 29 augustus 2020 kende het project Wegenstructuur Brainport park fase 1, een hoogtepunt met de plaatsing van de fiets-voetgangersbrug over de A2/N2, waarvoor Blom Bouw en Infra de rol van ontwerpmanager heeft vervult. Na ruim 1,5 jaar voorbereiden en bouwen is de brug in zes uur tijd, tijdens een nachtelijke afsluiting van de snelweg A2, op zijn definitieve plaats gezet. De operatie is te zien op deze film. Komende maanden wordt het project verder afgerond en is de bereikbaarheid van Brainportpark weer stukje verbetert.

2 nominaties voor “Nationale staalprijs 2020”

Juli 2020

2 projecten van Blom Bouw en Infra zijn genomineerd voor de 2 jaarlijkse uitreiking van de nationale staalprijs editie 2020. Beide projecten zijn uitgevoerd voor en met opdrachtgever Hollandia Infra. In de categorie utiliteitsbouw is de Radartoren op de 2e Maasvlakte genomineerd, die eind 2018 is opgeleverd en in gebruik genomen. In de categorie infrastructuur is de Lille Langebro genomineerd, de dubbele draaibrug in Kopenhagen die in de zomer van 2019 is opgeleverd. In beide projecten is het materiaal staal op een bijzondere wijze toegepast in de vorm van een dubbel gekromde constructie. De bekendmaking van de winnaars en prijsuitreiking is 13 oktober aanstaande!

Bruggen Theemswegtracé op hun plaats gelegd

Mei 2020

Een van de eerste projecten van Blom Bouw en Infra was 3,5 jaar geleden het ontwerp van 2 grote stalen boogbruggen in het Theemswegtracé met Movares in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam. Na afronding van deze opdracht, is het project aanbesteed en zijn de bruggen binnen de combinatie SaVe gebouwd door Hollandia Infra en Iemants. In voorjaar van 2020 zijn de brug over de Rozenbrugsesluis en de brug over de Thomassentunnel op hun definitieve plaats gelegd.

Fabricage tijdelijke verbinding Suurhoffbrug gestart

Maart 2020

De fabricage van de hoofdoverspanning in de tijdelijke verbinding Suurhoffbrug is gestart. De stalen boogbrug wordt komend jaar gebouwd in de fabriekshal van Hollandia Infra in Krimpen aan den IJssel. In het voorjaar van 2021 zal de 200 m lange brug worden getransporteerd naar het Hartelkanaal en zal de nieuwe brug de bestaande brug gaan ontlasten van het vrachtverkeer wat vanaf de Maasvlakte via de snelweg A15 naar het binnenland hun weg vind.

Opdracht voor keersluis Den Oever renovatie afsluitdijk

Januari 2020

Blom Bouw en Infra heeft de opdracht gekregen om binnen het project voor de renovatie van de afsluitdijk het afronden van het definitief ontwerp en het uitvoeringsontwerp voor de keersluis Den Oever in goede banen te leiden. De nieuwe keersluis is onderdeel van de verhoogde afsluitdijk en keert hoog water van de Waddenzee a.g.v. het stijgen van de zeespiegel. Deze opdracht wordt uitgevoerd namens Synergie ingenieurs van BAM infraconsult bij de aannemerscombinatie Levvel (Lely’s Erfgoed Veiliggesteld). De realisatie van de nieuwe keersluis start in de zomer van 2020.

Lille Langebro opgeleverd en feestelijk geopend

September 2019

Op 14 augustus jl. is de Lille Langebro officieel opgeleverd aan Realdania en de gemeente Kopenhagen. Blom Bouw en Infra mocht als projectmanager namens Hollandia Infra de overdracht bekrachtigen waarna de brug officieel geopend werd door de directieleden en bestuurders van de aannemerscombinatie, Realdania en de gemeente Kopenhagen. De Hoofdstad van Denemarken is hiermee een beeldbepalend icoon rijker en ook een fiets- voetgangersverbinding tussen de twee delen van de stad waar dagelijks zo’n 10.000 mensen gebruik van maken. In deze mooie film van het eindresultaat, legt de architect WilkinsonEyre het ontwerp van de brug uit.

Tijdelijke Verbinding Suurhoffbrug

Juli 2019

Hollandia Infra heeft samen met de aannemerscombinatie STIPT de opdracht gekregen voor het ontwerp en realisatie van de Tijdelijke Verbinding Suurhoffbrug. Hiermee wordt de huidige brug, die de belangrijkste toegangsweg is naar de Maasvlakte, wordt ontlast bij het toegenomen (vracht)verkeer. Er wordt een nieuwe boogbrug, met een overspanning van 200 m ontworpen en gerealiseerd en een gedeelte van de A15 omgelegd over deze tijdelijke verbinding. Blom Bouw en Infra verzorgt hiervoor de ontwerpleiding voor de bovenbouw van de 200 m lang lange brug.

Lille Langebro gemonteerd in centrum Kopenhagen

April 2019

Hollandia Infrarealiseert samen met Mobilis een nieuwe fietsvoetgangersbrug in Kopenhagen in opdracht van Realdania. Blom Bouw en Infra verzorgt namens Hollandia Infra het projectmanagement voor dit project. Deze iconische dubbele draaibrug vormt een nieuwe verbinding tussen beide zijden van de stad Kopenhagen. Realdania schenkt deze brug, ontworpen door architectenbureau WilkinsonEyre en BuroHappold, aan de stad Kopenhagen. De Bovenbouw van de brug is in delen gemaakt bij Hollandia Infra in Krimpen a/d IJssel, eind maart zijn deze delen over zee getransporteerd naar Kopenhagen. Op 3 en 4 april zijn de delen op de plaats gehesen en gemonteerd op de onderbouw, mooi samengevat is deze video. De komende tijd staan in het teken van het aansluiten, in bedrijfstellen en testen van de brug en het bewegingswerk.

Werkzaamheden Brainport park officieel van start en contract getekend

November 2018

Op 30 november 2018 heeft de Gemeente Eindhoven het realisatie contract getekend, met de combinatie Dura VermeerPloegam voor fase 1 van de Wegenstructuur Brainport park. Met de ondertekening van het contract is de bouw officieel gestart. De ontwerpfase voor de wegen en de kunstwerken is afgerond en de komende jaren wordt een capaciteit van de Anthony Fokkerweg verbetert en krijgt de gemeente Eindhoven een nieuwe fiets-voetgangersbrug over de A2/N2.

Verbreding Anthony Fokkerweg Eindhoven

Radartoren Maasvlakte 2 opgeleverd en in bedrijf gesteld

Oktober 2018

Op 12 oktober 2018 is de nieuwe radartoren op de 2e Maasvlakte officieel geopend en in bedrijf gesteld. Na een intensieve periode van ontwerpen, bouwen, testen en in bedrijfstellen, werd de officiele opening verricht door de COO van het Havenbedrijf Ronald Paul. De afgelopen 2 jaar verzorgde Blom Bouw en Infra het project- en contractmanagment namens Hollandia Infra bij het ontwerp en de realisatie van dit project. Het eindresulaat is te zien in deze film.

Nieuwe Radartoren geïnstalleerd op Maasvlakte 2

Juli 2018

Deze zomer nadert de bouw van de nieuwe Radartoren voor de 2e Maasvlakte zijn voltooiing. Na de ontwerp en fabricage fase waren de torendelen in juni 2018 gereed voor transport naar Maasvlakte.

Alle torendelen zijn met behulp van een drijvend bok op één ponton geplaatst en verticaal over water vervoert. Zie hier de beelden van RTV Rijnmond van het transport.

Bij aankomst op de Maasvlakte zij de delen middels een 700 tons hydraulische kraan op trailers geplaatst en zijn de delen langzaam richting de bouwplaats getransporteerd. Bij aankomst op de bouwplaats stond wederom een 700 tons hydraulische kraan gereed om de delen te monteren op de reeds aangebrachte paalfundering. Nadat de drie losse delen gemonteerd zijn wordt met het monteren van de radar het hoogste punt op ruim 70 m boven maaiveld bereikt! De oplevering van het project staat gepland voor september 2018.

Project Theemswegtracé gegund aan de combinatie SaVe

Maart 2018

Havenbedrijf Rotterdam heeft de realisatie van het Theemswegtracé gegund aan de aannemerscombinaties SaVe, bestaande uit de bouwbedrijven Besix, Mobilis, Dura Vermeer, Hollandia en Iemants. In maart 2018 is het contract tussen de partijen getekend en naar verwachting start de uitvoering van de werkzaamheden in de tweede helft van 2018. Blom Bouw en infra heeft in het voortraject het projectmanagement voor advies en ingenieursbureau Movares verzorgt voor het ontwerpproces van de twee stalen boogbruggen binnen dit project.

Bouw Radartoren Maasvlakte 2 in volle gang

December 2017

Na een intensieve ontwerpfase is de bouw van de nieuwe Radartoren voor Maasvlakte 2 in volle gang. De gehele toren wordt geprefabriceerd bij Hollandia Infra, een toonaangevende Staalbouwer in Nederland en daarbuiten, waarvoor Blom Bouw en Infra het projectmanagement verzorgt. Het ontwerp van architect Syb van Breda bestaat uit een cortenstalen toren met een verlopende en getordeerde ovale vorm.

Nadat het Casco gereed is worden de torendelen rechtop gezet en van binnen voorzien van de bouwkundige afwerking en wordt de diverse installaties gemonteerd. In mei 2018 wordt de toren daadwerkelijk op de Maasvlakte 2 geplaatst.

Wegenstructuur Brainport park – Anthony Fokkerweg

September 2017

De gemeente Eindhoven past de wegenstructuur rondom om de bereikbaarheid van vliegveld Eindhoven en de ontsluiting van het in ontwikkeling zijnde Brainport park, zoals te zien in deze animatie. Fase 1 van de project omvat de verbreding van de Anthony Fokkerweg. De bestaande weg krijgt meer rijstroken en er komt een extra aansluiting op de A2/N2. Hiervoor worden ook nieuwe kunstwerken gemaakt en worden bestaande uitgebreid. Eyecatcher is de nieuwe boogbrug over A2/N2 waarmee het fietsverkeer vrij komt van de Anthony Fokkerweg. Blom Bouw en Infra verzorgt bij dit project het integraal ontwerpmanagement. Samen met een team van adviesbureau Wagemaker, waarmee Blom Bouw en Infra inmiddels al op meerdere projecten succesvol samenwerkt, wordt het ontwerp vervaardigd. Een combinatie van Dura Vermeer en Ploegam voert dit project uit. De realisatie start in juni 2018 en in september 2019 is de verbreding van de Anthony Fokkerweg een feit.

Blom Bouw en Infra 1 jaar!

Juli 2017

Op 28 juli 2017 bestaat Blom Bouw en Infra precies 1 jaar! Na een periode van opstarten begonnen in oktober 2016 de eerste projecten. Met dank aan het vertrouwen van Adviesbureau Wagemaker, Hollandia Infra, Bekwaam Interim management en Adviesbureau Movares, zijn er leuke en uitdagende projecten uitgevoerd en/of opgestart. Ook in het 2e jaar gaan we verder om de lopende projecten tot een succes te maken en nieuwe op te starten, voor diverse opdrachtgevers. De eerste projecten zijn  ook reeds te vinden op de projectpagina.

Nieuwe radartoren op Maasvlakte 2

Februari 2017

Blom Bouw en Infra heeft van Hollandia Infra BV de opdracht gekregen voor het verzorgen van het integraal projectmanagement voor de realisatie van de nieuwe radartoren op Maasvlakte 2. Hiermee maakt Blom Bouw en infra een zijstap naar contractmanagement in de dienstverlening. Hollandia Infra BV is toonaangevend op het gebied van het realiseren van staalconstructies en voert, als hoofdaannemer, het project uit voor het Havenbedrijf Rotterdam.

De nieuwe radartoren wordt geplaatst aan de rand van Maasvlakte 2 in de harde Zeewering. Dit geeft een extra uitdaging in het project om gedurende de realisatie van de toren de betrouwbaarheid van deze zeewering te garanderen.

De toren krijgt een hoogte van 70 meter en zal de radardekking overnemen van oude radartoren uit 1967. Deze met zijn 67 meter ooit hoogste vuurtoren van Nederland wordt gesloopt omdat hij aan het einde van zijn bouwkundige levensduur is. Bovendien neemt de radardekking steeds verder af doordat de Maasvlakte vol wordt gebouwd met obstakels zoals kranen. Daarom is ook de nieuwe locatie op de zeewering gekozen.

Een in meerdere opzichten bijzonder uitdagend project, waarbij naast het bouwkundige constructieve en instalatie aspecten, ook de inpassing van de nautische systemen en de plaatsing van de toren op de harde zeewering een essentieel zijn voor het slagen van dit project en bijzondere uitdagingen meebrengt voor het projectmanagement.

In januari 2017 is gestart met het integrale ontwerpproces. De toren zal vrijwel volledig worden geprefabriceerd door Hollandia Infra en in het voorjaar van 2018 op de Maasvlakte 2 worden geplaatst.

Ontwerpmanagement 2 stalen boogbruggen Theemswegtracé

November 2016

Blom Bouw en Infra mag zich gaan bezig houden met het ontwerpmanagement van het ontwerp voor 2 stalen spoorbruggen in het Theemswegtracé. De bruggen vervangen de Calandbrug, waar een knelpunt ontstaat tussen het toenemende treinverkeer en het zeescheepvaartverkeer, dat langs deze brug toegang heeft tot de Brittanniëhaven. Bovendien is de Calandbrug in 2020 aan het einde van haar technische levensduur. De oplossing voor dit probleem is gevonden in de aanleg van het Theemstracé. Het Havenbedrijf Rotterdam investeert samen met het Rijk en de Europese Unie het Rijk en de Europese Unie in dit project, zie ook de animatie

Blom Bouw en Infra verzorgt het project- en ontwerpmanagement voor advies- en ingenieursbureau Movares uit Utrecht bij het realiseren van een gedetailleerd Definitief Ontwerp van de 2 stalen bruggen in het Theemswegtracé. De spoorbruggen worden uitgevoerd als boogbruggen met een hoofdoverspanning van 156 m en 173 m.

Blom Bouw en Infra sponsor sportstichting De Wiel

November 2016

Blom Bouw en Infra gaat sportstichting De Wiel in Asperen financieel ondersteunen. Met deze sponsoring in de exploitatiefase levert Blom Bouw en Infra en bijdrage aan de sportieve leefbaarheid van Asperen. De stichting werd opgericht in 2014, nadat de lokale sportverenigingen de handen ineen sloegen om zich sterk te maken voor een nieuwe accommodatie voor zowel de binnen- als buitensport. Sportstichting De Wiel is eigenaar en exploiteert de indoor sportaccommodatie in Asperen, die tevens onderdak biedt aan de plaatselijke voetbalvereniging. De stichting runt de exploitatie volledig op basis van vrijwilligers. Blom Bouw en Infra mocht tijdens de bouw van het complex het bouwmanagement verzorgen. De sportaccommodatie werd in mei 2016 opgeleverd.

Blom Bouw en Infra ondersteunt adviesbureau Wagemaker

Oktober 2016

Blom Bouw en Infra gaat samenwerken met ingenieursbureau Wagemaker op het gebied van ontwerpmanagement en projectleiding. Blom Bouw en Infra verzorgt de projectleiding voor verschillende projecten met kunstwerken in zowel staal- als betonconstructies. Wagemaker is een ingenieursbureau met 75 medewerkers en actief op de gebieden: proces- en contractbeheersing, constructief ontwerp, contractvoorbereiding en virtual design.