Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

project 7

Weginfrastructuur Brainport Park – Verbreding Anthony Fokkerweg

Opdrachtgever: Adviesbureau Wagemaker
Opdrachtgever Project: Bouwteam gemeente Eindhoven en combinatie Dura Vermeer – Ploegam

Omschrijving project
De gemeente Eindhoven past de wegenstructuur aan, rondom om de bereikbaarheid van vliegveld Eindhoven en de ontsluiting van het in ontwikkeling zijnde Brainport park. Fase 1 van het project omvat de verbreding van de Anthony Fokkerweg. De bestaande weg krijgt meer rijstroken en er komt een extra aansluiting op de A2/N2. Hiervoor worden ook nieuwe kunstwerken gemaakt en bestaande uitgebreid. Eyecatcher is de nieuwe boogbrug over A2/N2, een door architect IPV Delft slank vormgegeven constructie, waarmee het fietsverkeer vrij komt van de Anthony Fokkerweg.

Uitdaging

De verbreding van de Anthony Fokkerweg, omvat verschillende uitdagingen. Zou moeten er bestaande kunstwerken aangepast en/of uitgebreid worden, zonder dat de bereikbaarheid van het vliegveld en omliggende voorzieningen in gevaar komt. Ook het ontwerp van de stalen fietsbrug over de A2/N2 is bijzonder. Naast de slanke boogconstructie is het plaatsen van de brug over één van drukste snelwegen van Nederland een grote uitdaging.

Rol Anne Blom

Voor dit project trad ik, binnen het bouwteam op als ontwerpmanager namens de aannemerscombinatie. Hierbij was ik verantwoordelijk voor het integrale ontwerpproces binnen de bouwteamfase.

Verbreding Anthony Fokkerweg Eindhoven

Geleverde diensten:

  • Ontwerpmanagement

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de aanpak van Anne Blom? Wilt u zijn professionele blik op uw bouw- of infraproject? Neem dan contact op.

Adres

Blom Bouw en Infra
ing. J.C.A. (Anne) Blom
Frans L. Blomlaan 19
4143 CW LEERDAM

Gegevens

KVK  66559723
BTW NL002112041B18
IBAN  NL81 RABO 0311 2886 69