Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

project 5

Vervangen kunstwerk en reconstructie aansluiting N445

Opdrachtgever: Adviesbureau Wagemaker BV
Looptijd: 2017

Omschrijving project
De provincie Zuid-Holland heeft een project in de markt gezet voor het vervangen van een kunstwerk in de N445 over de Rijpwetering en de reconstructie aan de aansluiting van de plaats Rijpwetering op de Provinciale weg. Tijdens het aanbestedingstraject maakte aannemingsmaatschappij VOBI BV de winnende aanbieding. Na gunning ontving adviesbureau Wagemaker BV de opdracht voor het gehele ontwerp van het project.

Bij dit project wordt de bestaande brug, met 2 tussensteunpunten vervangen door een brug zonder tussensteunpunten met één overspanning. De aansluiting van de N445 richting Rijpwetering wordt uitgebreid met een linksaf vak en ook volledig gereconstrueerd. Hiervoor is het integrale ontwerp opgesteld tot en met het uitvoeringsontwerp. Het verloop van de bouw is te zien in deze timelapse.

Uitdaging

Het integreren van het nieuwe kunstwerk in het wegontwerp, waarbij de nieuwe brug wordt uitgevoerd als integraalbrug, verbonden aan een combiwand, met een zeer slank rijdek bestaand uit volstortliggers.

Rol Anne  Blom

Binnen dit project was ik als integraal project- en ontwerpleider verantwoordelijk voor het integrale ontwerpproces voor het wegontwerp, het constructief ontwerp  en het geotechnisch ontwerp.

Geleverde diensten:

  • Project- en ontwerpmanagement;