Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

project 3

Indoor Sportaccommodatie Asperen

Opdrachtgever: Sportstichting de Wiel
Looptijd: 2014 – 2016

Omschrijving project
In de Gelderse plaats Asperen stopte de eigenaar van de sporthal met de exploitatie. Hij koos ervoor de ruimte een andere bestemming te geven. Gevolg was dat de zaalsportverenigingen van Asperen op straat kwamen te staan. Tegelijkertijd was de accommodatie van de plaatselijke voetbalvereniging aan vervanging toe. De verenigingen sloegen de handen in één en richtten sportstichting de Wiel op. Deze stichting had als doel een nieuwe multifunctionele accommodatie te bouwen en te beheren ten behoeve van de binnen- en buitensport. Zo startte het realisatieproject voor een nieuwe multifunctionele accommodatie.

Uitdaging

Het project kende enkele grote uitdagingen, waaronder de inpassing in de omgeving, met aan de ene zijde omwonersbelangen en aan de andere zijde een beschermd natuurgebied. Ook het krappe budget en de planning (van start bestemmingsplan naar eindoplevering in precies 2 jaar tijd) was een belangrijk aspect.

Rol Anne  Blom

Binnen dit project was ik in de rol van bouwmanager verantwoordelijk voor het complete bouwproces. Ik gaf leiding en werkte mee aan het opstellen van het UAV GC contract en stelde de aanbestedingsstrategie vast. Vervolgens heb ik gezamenlijk met het speciaal ingerichte IPM team de realisatie begeleid, met focus op contractbeheersing, omgeving en technisch management.

Geleverde diensten:

  • regie voeren op de bestemmingsplanprocedure;
  • begeleiden en organiseren proces rondom programma van eisen, van klanteisen (KES) tot systeem eisen (SES). Tevens inrichten systeem- en functieboom;
  • begeleiden VO fase en opstellen UAV-GC contract;
  • bepalen aanbestedingsstrategie en opstellen aanbestedingsleidraad;
  • voorselectie van marktpartijen en organiseren aanbesteding;
  • op afstand regie voeren over het bouw- en woonrijp maken;
  • opzetten IPM team, t.b.v. de realisatiefase;
  • contractbeheersing en bouwbegeleiding;
  • second opinion constructief ontwerp;
  • overdracht van projectteam naar toekomstig beheerder.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de aanpak van Anne Blom? Wilt u zijn professionele blik op uw bouw- of infraproject? Neem dan contact op.

Adres

Blom Bouw en Infra
ing. J.C.A. (Anne) Blom
Frans L. Blomlaan 19
4143 CW LEERDAM

Gegevens

KVK  66559723
BTW NL002112041B18
IBAN  NL81 RABO 0311 2886 69