Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten

project 2

Vervangen Leijerweerdsbrug en brug over de Twickelervaart

Opdrachtgever: Provincie Overijssel (via Movares Nederland BV)
Looptijd: 2014 – 2015

Omschrijving project
Binnen de provincie Overijssel waren een tweetal bruggen aan het eind van hun levensduur: de Leijerweerdsbrug en brug over de Twickelervaart. De bruggen voldeden niet meer aan de huidige eisen wat betreft constructieve veiligheid. Om deze reden was de opdracht ze te vervangen.

Uitdaging

De werkzaamheden aan de Leijerweerdsbrug over de Midden Regge in de N347 betroffen de vervanging van de bestaande brug. Doel was het realiseren van een veilige kruising met de Midden Regge. Tegelijkertijd was er de wens een natuurwandelpad onder de brug aan te leggen om wandelaars veilig de N347 te laten passeren.

De brug over de Twickelervaart is gelegen op het landgoed Twickel. De Twickelervaart is in 1771 gegraven door de eigenaar van het landgoed Twickel. De Twickelvaart is een belangrijke cultuurhistorische structuur als onderdeel van het landgoed Twickel. Daarom was de vormgeving voor deze brug een belangrijk aandachtspunt.

Rol Anne  Blom

Binnen dit project was ik als projectleider verantwoordelijk voor de gehele voorbereiding. Vanaf het inventariseren van eisen en het uitvoeren van conditionerende onderzoeken tot en met het opstellen van het referentie-ontwerp, het aanvragen van de vergunningen en het opstellen van het UAV/GC contract. Na gunning van het realisatiecontract heb ik tevens ondersteuning verleend aan het projectteam van de provincie op het gebied van contractbeheersing en het uitvoeren van de verschillende toetsen.

Geleverde diensten:

  • stakeholderanalyse en inventarisatie eisen;
  • begeleiden en organiseren proces rondom programma van eisen, van klanteisen (KES) tot systeem eisen (SES);
  • begeleiden projectteams voor, de conditionerende onderzoeken, het voorontwerp en voorbereiden van het UAV-GC contract (E&C);
  • beoordelen EMVI plannen inschrijvende partijen;
  • ondersteuning provincie bij contractbeheersing en bouwbegeleiding;
  • producttoetsen en toetsen verificaties.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de aanpak van Anne Blom? Wilt u zijn professionele blik op uw bouw- of infraproject? Neem dan contact op.

Adres

Blom Bouw en Infra
ing. J.C.A. (Anne) Blom
Frans L. Blomlaan 19
4143 CW LEERDAM

Gegevens

KVK  66559723
BTW NL002112041B18
IBAN  NL81 RABO 0311 2886 69